Výrobník cukrové vaty Cotton candy

Co milují všechny děti? Přece cukrovou vatu! S chutí se do ní pouštějí při návštěvě cirkusu, jarmarků či zoologické zahrady. Výroba cukrové vaty nestojí mnoho, ale pro vaše děti má cenu zlata. Pokud jim chcete tímto pamlskem zpestřit rodinné oslavy, nebo
Prodejní cena799,00 Kč
Prodejní cena bez DPH660,33 Kč
Sleva
Cena / kg:

Co milují všechny děti? Přece cukrovou vatu! S chutí se do ní pouštějí při návštěvě cirkusu, jarmarků či zoologické zahrady. Výroba cukrové vaty nestojí mnoho, ale pro vaše děti má cenu zlata. Pokud jim chcete tímto pamlskem zpestřit rodinné oslavy, nebo doma organizované dětské párty s kamarády, pořiďte si do domácnosti stroj na výrobu cukrové vaty Richard Bergendi Cotton Candy Machine.

Zábavný přístroj na výrobu cukrové vaty. Kromě přípravy vaty už na první pohled zaujme svým velmi povedeným retro designem - přístroj vypadá, jako by se vrátil z 50. let. Vatu zvládá připravovat jak z klasického cukru krystal, tak i z různých bonbónů - díky tomu může být vata také pěkně barevná. Nejjednodušší je ale použít speciální cukr na výrobu cukrové vaty, který najdete také v tomto e-shopu. Výroba vaty je navíc velmi zábavná a radost z ní budou mít především děti - ideální poslouží také na dětských oslavách.

Přístroj je velmi skladný a rozebíratelný - snadno se čistí a zabere skutečně málo místa. Pomocník, který vyrobí sladké pokušení a navíc se snadno čistí.

Součástí balení je i odměrka na cukr. Kvalitní cukrová vata za pár korun, kterou doma vykouzlíte, vás v očích vašich dětí a jejich kamarádů vynese na první příčky dětských hitparád o nejlepší mámu na světě.

TECHNICKÉ PARAMETRY:

Napájení: 230 V ~ 50 Hz
Příkon: max. 500 W
Rozměry: 270 x 220 x 270 mm
Rozměry balení: 200 x 280 x 280 mm
Hmotnost: 1,8 kg

Speciální hrubozrnný cukr na výrobu cukrové vaty si můžete zakoupit zde

Můžete si zde nakoupit také speciální čtyřhranné špejle pro snadné namotání cukrové vaty.

 

Další obecné informace k výrobníkům cukrové vaty:

Výrobníky cukrové vaty, ať už pro domácnost nebo gastronomii, pracují na stejném principu: v rotační hlavě se působením tepla mění krystaly cukru na karamel. Karamel vlivem odstředivé síly vylétá tenkými otvory na obvodu rotační hlavy do prostoru v nádobě výrobníku. Zde se ochlazuje, zpět cukernatí a dostává podobu tenkých vlákem, která pak namotáváme na špejli nebo kornout.

Domácí výrobníky cukrové vaty jsou určeny spíše pro zábavu než pro větší výrobu cukrové vaty. Výroba jedné cukrové vaty trvá přibližně 5 minut a vyrobená cukrová vata má velikost přiližně mužské pěsti.

Část cukru vyletí z rotační hlavy po zapnutí výrobníku a další část cukru ulpí na obvodu nádoby. Takto můžeme přijít přibližně o třetinu i více cukru. Tento cukr je nutné z obvodu nádoby průběžně odstraňovat, protože jinak bude velmi ztěžovat namotávání cukrové vaty na špejli. Odstraněný cukr nemusíte vyhazoval, ale dá se sníst nebo rozdrtit a znovu použít ve výrobníku. Občas je nutné také vyčistit rotační hlavu.

Ač výrobník vypadá po použití hodně špinavý tak vězte, že se jedná jen o cukr a ten se snadno rozpustí vodou. Plastový kryt a rotační hlavu stačí ponořit do vody a počkat, až se cukr rozpustí. Základnu otřeme vlhkou houbičkou.

Po vyrobení několika cukrových vat se může stát, že v nádobě výrobníku nebude vznikat cukrová vata, ale všechen roztavený cukr ulpí ve formě lesklého karamele po obvodu nádoby. Je to způsobeno tím, že je výrobník příliš zahřárý a karamel vylétávající z rotační hlavy v nádobě nezchladne a nezcukernatí. Řešením je nechat výrobník vychladnout. Toto se může v závislosti na podmínkách stát už po několika málo vyrobených vatách.

Domácí výrobníky cukrové vaty jsou vyrobeny z plastu, kovové části (zejména rotační hlava) jsou vyrobeny nepřesně a nejsou vyvážené a proto jsou domácí výrobníky hlučné, vibrují a "drnčí". To je spolu s malou výkonností a malou vyrobenou cukrovou vatou daní za to, že jejich cena se pohybuje většinou v řádu stokorun. Profesionální stroje, které můžete vidět na poutích stojí desítky tisíc korun a takto velký rozdíl v ceně se musí někde projevit.

Na výrobu cukrové vaty má vliv také vlhkost vzduchu. Pokud je vlhkost vyšší, je cukrova vata hustější, menší a méně nadýchaná a naopak. Za dobrých podmínek dokáže zručný uživatel vyrobit na domácím přístroji vatu o velikosti na obrázku vedle.